Books

Just wanted to say thank you about the Princess Grumpy book, I bought it earlier this year for my daughter who likes it too, but at the moment, for the last few weeks at least, is our 2-year-old's favourite, he asks to read it at least once or twice a day and joins in on 'Boos and hisss' and every 'ouch', and has us singing Nelly the elephant every time too.

Ossi Jalonen

«En herlig historie om en moderne prinsesse, der kan få alt og alligevel ved hun ikke helt, hvad der gør hende glad. Hvad skulle man gøre uden talende elefanter, statsministre der ikke vil være statsministre og ikke mindst en forstående far og konge, der har indset at det er nye tider for både hele og halve kongeriger? Der er i al fald grin for store og små i Den Sure Prinsesse.»

Lama Juma  


«Din bog har en fin og elegant balance og er meget i øjenhøjde med læseren det virker som om, at du tager din læser alvorligt, men det er måske også fordi at historien er blevet fortalt frem. Det virker i hvert fald. Og det er en bog jeg ikke ville tøve med at læse for børn i min familie.

Jeg synes at historien bliver rundet godt af. Jeg blev lidt nervøs midt i læsningen, over om du nu kunne samle alle trådene, men den bliver løst fint. Og jeg har en oprigtig lyst til at læse fortsættelsen, selvom jeg ikke er et barn - så det må være et godt tegn!»

Aske Ebbesen


«Det er en herlig børnebog!!!! Jeg kan godt lide at du har beholdt den direkte mundtlige fortællerstil som så alligevel går i dialog med tegningerne, som er herlige. jeg kan lide at den er sort hvid udenpå. Et ægte anarkistisk eventyr.»

Lisbet Soya Nørgaard 


Anmeldelse


 

Hvordan påvirker kærlighed folks livshistorier og kan man snyde fjenden og overleve ved at agere vanvittig?

”Hovedløst” er en interessant blanding af små historier, lidt længere historier og poesi, som fortælleren Svend Engh står bag. Bogen er opdelt i 15 dele, som hver især begynder med et digt, der efterfølges af to historier. 


Enghs blanding af historier bringer læseren vidt omkring. Til en sommerdag med ungdomsforelskelser, til en pige der er vild med stjernebilleder, til en togtur med Øresundstoget og mange andre steder. Det, at man som læser ikke ved, hvor han fører os hen på næste side, fungerede virkelig godt for denne læser og det er tydeligt i sproget, at han er vant til at skrive historier. 


Bogens illustrationer, som Emil Scharff Christensen står bag, fungerer utrolig godt til bogens temaer og giver dem en vis ekstra kant.

Alt i alt en fin blanding af poesi og små historier, som både kan læses ud i ét eller som små bidder på forskellige dage og stadig give god mening pga temaerne, som samler 3 tekster under hver af dem.


Læs hele anmeldelsen her


Anmeldelse


"Forfatterens møde med døden danner den grundlæggende melodi i bogen, hvor andre toner og strofer skaber en livsmelodi. 'En ven i Valby' handler om døden og om livet. Om livsændringer, livsbegyndelser og afslutninger. Der er en eftertænksomhed og et nærvær i bogen som giver ro, og får mig til at se verden på en ny måde. Bogen handler også om ansvar, for andre og for sig selv."


Dorthe la Cour

Mette myder millioner mens mor maltrakterer Mortens marsvin

Børsen (✭✭✭✭✩✩)

"Væk med den døde information"
Anmeldelse i dagbladet Børsen - Peter Holdt Christensen - 18. 08. 2006

..." Spørgsmål er så selvfølgelig, hvad vi egentlig skal med endnu en bog om historiefortælling? Men denne her bog er interessant, fordi den ikke bare er ude at slagte guldkalven. Bag bogen ligger der et oprigtigt engagement i at fortælle historier, og med denne baggrund fortæller bogen således også om, hvad erhvervslivet egentlig får ud at møde prinser, prinsesser og eventyr."

Lyrics for the album Carol with Wet Parsnip