Dansk

Ny roman ude nu - bestil her

'Trump og en seriøs date' handler om to mennesker, der kommer fra meget forskellige kår. De prøver at få kærligheden til at vokse, men det er ikke nemt, når den ene er født med en guldske i munden og den anden knap ved, hvem han far er og hvordan han skal skrabe penge sammen til den næste øl.

Den dag de to mødes og sød musik opstår, bliver Donal Trump indsat som U.S.A.'s 45. præsident og han kiler sig ind imellem de to elskende.
Så der er nok af udfordinger for de to turtelduer. 

Filmen Åge takker af om min fars sidste arbejdsdag, vist TV2 Danmark 1991.

Historiefortæller -

også på svensk

Jeg bor i Skotland, men hvis du har brug for en fortæller, der har været med i gamet i mange år og efter sigende er god til at lave indre billeder, så skriv. det kan jo være, at jeg er på besøg i Danmark. 


Jeg er vist ret god, men jeg er ikke en dyr herre, det har jeg aldrig været.


Du kan selvfølgelig også booke Stork Majgaard og jeg til at snakke lidt og vise billeder om angst. LINK


Eller lade Tea Bendix og jeg fortælle om, hvordan bogen Danish Folktales blev til og hvordan illustrationerne hele tiden lagde nye dimensioner til historierne. LINK

3 slags historier

Eventyr og sagn

Mine egne historier 

Erindringer

Jeg elsker at dykke dybt ned i de gamle traditionelle fortællinger, og den danske folkeeventyrsamler, Evald Tang Kristensen, er en stor kilde.

Han gik på den jyske hede omkring 1870 og samlede hver historie, hver sang, alt hvad folk fortalte/sang/reciterede dengang.

Så det er en bred blanding af dyb visdom og ren sjov, som disse historier afspejler.


Nordiske myter er en anden kilde fuld af visdom og vidunderlige billeder.


27 af mine yndlingshistorier er samlet i bogen 'Danish Foltales', der udkommer på The History Press oktober 2023 med illustrationer af Tea Bendix, glæd jer!


Når jeg fortæller disse historier, afspejler mine lytteres øjne anerkendelse og en vilje til at udforske mere.

Jeg elsker at dykke dybt ned i egne kreationer, historier som jeg har fundet på mine mange ture rundt omkring, hvor jeg har boet i Danmark og nu her i Edinburgh, Skotland.


I Danmark gik jeg tur langs Sjælsøens bredder og i Edinburgh går jeg langs The Water of Leith, og jeg bliver inspireret af lyset, det strømmende vand og et møde med min yndlingsfugl, en dipper hedder den på engelsk. En lille sort/hvid vandfugl, som springe rundt i det lave vand og finder føde på de våde sten. 


Når jeg fortæller disse historier bliver mine lyttere inviteret ind i en verden af ​​det ukendte, så jeg skal være blid.

Jeg elsker at dykke dybt ned i min egen fortid, historier fra en barndom i arbejderklassen i Københavns forstad i 1960'erne og senere en vild ungdom midt i København i begyndelsen af ​​1980'erne.


Jeg skal passe på, at historierne er personlige, ikke private.


Når jeg fortæller disse historier, ser jeg mine lyttere dykke ned i deres egen barndom, huske deres egen ungdom. Den Venligt Vibrerende Vekselvirkning skabt af historiefortælleren, der fortæller disse historier, er meget personlig, de skaber en dyb lytning.

 

Historier under Bøgen

-jeg ved godt, at det er ren nostalgi at snakke om Historier under Bøgen, i ti år en fast fortællescene inde i Kongens Have med udsigt over Rosenborg og skærmet af verdens smukkeste blodbøg fra 2000 til 2009.

Det var bare så smukt og historernes klang inde under den bøg var favnende og storslået. 

Se mere her 


Svend-Erik Engh


-1980'erne teateraktivist, bl.a. i Ungdomshuset på Jagtvej
- 1990'erne højskolelærer på Borups Højskole, bl.a. i faget 'historiefortælling', far til tre vidunderlige unger
- 00'erne undervisning i historiefortælling af lærere, coach for virksomhedsledere og Historier under Bøgen
- 10'erne fortalte historier for udviklingshæmmede og skrev bøger, som jeg udgav på eget forlag 
- 20'erne Skotland, hvor jeg fortsætter mit arbejde med at fortælle og undervise i historiefortælling. 

Efteråret 2023 bliver helt specielt for mig. Jeg har for første gang fundet et forlag, der vil udgive en af mine bøger og jeg har fået fantastiske Tea Bendix til at illustrere danske folkesagn og eventyr.
Sprog: Engelsk. 

The History Press


Tea Bendix